Hemtjänst efter dina behov

Vi är ett familjeföretag som sedan 2009 erbjuder en individuellt utformad hemtjänst som utförs med hjärta och värme. Vår ambition är att våra kunder ska ha ett meningsfullt och aktivt liv. Vi hjälper dig att lösa dina behov och tillgodose dina önskemål och förväntningar. Kontakta oss gärna om du har frågor eller funderingar.

Hemtjänst

Vi som arbetar i Famntaget Omsorg har specialistkompetens inom demenssjukdom. Vi har lång erfarenhet av att arbeta med äldreomsorg och med människor som har funktionshinder eller svår demens.  Vi har ett rehabiliterande förhållningssätt för att stärka din självkänsla. 

Vi erbjuder en hemtjänst som utförs med hjärta och värme och som har hög kontinuitet. Det är samma personer som kommer hem till dig. Du är delaktig och får en personlig kontaktman som bevakar att hemtjänsten fungerar så som du vill ha den.  Kontakta en biståndshandläggare i kommunen och tala om att du vill anlita Famntaget Omsorg så kan kommunen ge uppdraget till Famntaget. Läs mer här

När du valt Famntaget Omsorg som utförare så utformar vi de biståndsbedömda insatserna tillsammans med dig. Vi kommer gemensamt överens om vilka av våra medarbetare som ska komma hem till dig. Famntagets hemtjänst är indivudellt utformad och individanpassad. Vi löser dina behov så att du får ett meningsfullt och aktivt liv. För oss är din trygghet och integritet viktig. Vår ambition är att du ska känna välbefinnande och uppleva att du har ett värdigt liv.   

Ingrid

”När jag fyllde 100 år fick jag blommor av Famntaget och till påsk fick jag en påskhare i marsipan. Jag är så glad över att personalen alltid är så omtänksamma och bryr sig så mycket om mig”

Ledsagning

Du som behöver hjälp att komma till olika aktiviteter kan ansöka om det hos kommunen. Kontakta Famntaget så hittar vi i samråd med dig en ledsagare som du trivs med, känner förtroende för och som kan hjälpa dig på rätt sätt.

Vi är flexibla och lyhörda för dina önskemål. Vi kan till exempel följa med på promenader, café, sportevenemang och kulturella aktiviteter.

Marianne

"Det känns tryggt när Famntaget tar hand om min mamma, de är tillmötesgående och hjälpsamma på alla sätt." 

Avlösning

Du som vårdar en sjuk eller funktionshindrad anhörig kan få hjälp med avlösning. Vi arbetar för att motverka psykisk ohälsa och kan avlasta vid behov. 

Ansök om avlösning hos kommunen och tala om att du vill ha Famntaget Omsorg som utförare så ser vi till att du får en avlösare som du känner förtroende för. Vi kan hjälpa dig i kontakten med Kommunen om du vill. Kontakta Famntaget   

Famntaget Omsorg har specialistkompetens inom demenssjukdomar och kognitiv svikt. Kontakta oss så berättar vi mer.

Tilläggstjänster

Tilläggstjänster och hushållsnära tjänster köper du direkt av Famntaget. Du bestämmer själv vad vi ska göra på den tid vi är hos dig. Du kan köpa tjänster som komplement till hemtjänst om du vill ha mer tid än vad du fått beviljat av kommunen. Du behöver inte vara kund i Famntaget för att köpa tilläggstjänster av oss. 

Du kan exempelvis få hjälp med städ och tvätt, sällskap på promenad eller gå på café. Det är du som bestämmer vad du behöver och vad som ger glädje och skänker mening i din tillvaro.

Vill du veta vad vi kan göra för dig? Kontakta oss. För hushållsnära tjänster kan du få RUT-avdrag. Avdraget görs i enlighet med Skatteverkets regler och självklart hanterar Famntaget kontakten med Skatteverket.